Купуването на нова кола е много вълнуващо преживяване и миризмата от

...
Купуването на нова кола е много вълнуващо преживяване и миризмата от
Коментари Харесай

Ново изследване: Миризмата на нова кола е опасна за здравето

Купуването на нова кола е доста вълнуващо прекарване и миризмата от автомобила е опияняваща, а възприятието от идното шофиране е неповторимо, само че се оказва, че това може да е рисково за хората. Изводът е от изследане на учени от Пекинския технологичен институт, които са създали изследване по какъв начин се отразява на хората миризмата на нов автомобил.

В продължение на 12 дни експертите изследват нов, междинен по мярка plug-in хибриден SUV. Това транспортно средство е на по-малко от месец след излизането от завода и купето съдържа доста пластмаса, тъкани платове и изкуствена кожа. SUV е паркиран (навън и при разнообразни условия), тъй че излъчванията от други транспортни средства да не пречат на проучването. По време на тестовия интервал учените следят 20 химикала, които са налични в кабината, и резултатите са тревожни.

Проучването разкрива високи равнища на формалдехид и ацеталдехид. 

Притеснително е, че и двата химикала надвишават границите, определени от китайските национални стандарти за сигурност. По време на тестовия интервал откривателите откриват, че има риск за здравето нахората, написа AutoMedia.bg.

Според откривателите рискът от рак за водачи и пасажери, изложени на химикали като бензол, формалдехид и ацеталдехид, се покачва. Прекарването на само 30 минути в ново транспортно средство излага човек на заплаха, защото примес от няколко химикала, включително бензен и формалдехид, се свързват с редки типове рак и даже левкемия.

Професор Оливър Джоунс, професор по химия в Мелбърн (Австралия), написа в Science Media Center, че счита изследването за в детайли.

" От предишни проучвания знаем, че за някои хора това може да аргументи здравословни проблеми като замаяност, гадене и зной. От позиция на здравето най-хубавата миризма на нова кола евентуално е неналичието на миризма ", споделя той.

Предишни проучвания също са разглеждали заплахите от миризмата на нови коли, като Emissions Analytics предупреждава, че химикалите, съставляващи този мирис, не са предопределени за поемане. Бензолът, едно от съединенията, упоменати в проучването, се намира и в бензина - различен мирис, който доста от хората даже харесват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР